Het pad van

het gevoel

 

 

Opleiding tot Vakspecialist Playfulness

De opleiding Vakspecialist Playfulness© is een driejarige traject tot erkend alternatief therapeut, hoewel je jezelf ook coach, facilitator, sherpa of mentor mag noemen natuurlijk. Als Vakspecialist Playfulness ben je een levend bewijs dat je niet hoeft op te groeien om volwassen te zijn. Met deze opleiding word je een inspiratie voor anderen. Een baken van licht in een wereld die soms donker lijkt. Want als Vakspecialist Playfulness ben je meer dan een expert in je vak. Je bent een levende herinnering aan de onschuld, de vreugde en de vrijheid die we allemaal in ons dragen. En het is jouw missie om die herinnering aan te wakkeren, te voeden en te laten stralen.

1e leerjaar: Theater van het Leven
In dit opleidingsjaar duik je diep in het begrijpen van de menselijke ervaring en hoe deze tot stand komt. In deze kernfase leer je je ego of persoonlijkheid wat losser vast te houden en ontdekt de essentie van non-duaal leven en werken; de oordeelloze manier die de natuur bedoelt heeft. Dit is niet een stukje kennis of techniek; het is iets dat je moet belichamen en doorgeven vanuit een authentieke ervaring.

2e leerjaar: Magie in je Begeleiding
Waar ‘Theater van het Leven’ je de fundamenten biedt, biedt ‘Magie in je Begeleiding’ je de negen poorten naar Zijn, die degenen met wie je werkt in staat stellen om met meer gemak, vloeiendheid en natuurlijkheid te bewegen in het leven. De oefeningen in deze opleiding kun je vrij makkelijk individueel of groepsgewijs inzetten en ze bieden niet alleen een nieuw perspectief, maar ook een ervaring van overgave aan het moment. Hierdoor kunnen cliënten leren met een verfrissende, oordeelvrije blik naar zichzelf en hun omgeving te kijken. Of je nu manager, leraar, facilitator, coach of therapeut bent, als je ernaar verlangt om anderen te helpen hun volledige potentieel te ontdekken en hen te begeleiden in het herkennen van hun innerlijke veerkracht en welzijn, dan is dit jaar iets voor jou.

3e leerjaar: Afstuderen
Dit derde jaar ga je in wanneer je met mensen werkt die met een ‘hulpvraag’ bij je komen. Tijdens dit afstudeerjaar richten we ons op coaching en begeleiding op nonduale wijze, leer je wat er nodig is om groepswerk te faciliteren en ontdek je jouw unieke manier om met de kennis en kunde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je cliënten in staat te stellen vergoedingen voor sessies te ontvangen, moet je voldoen aan de PLATO norm. Afhankelijk van je vooropleiding, kan het zijn dat je een aanvullende cursus in medische en/of psychologische basiskennis moet volgen.