martial play

Martial Play

Martial Play (dagworkshop) 

Wie in het leven goed wil omgaan met tegenslagen wil kan het beste werken aan de emotionele intelligentie, zo stelt psycholoog Daniel Goleman in de jaren negentig van de vorig eeuw. Hij gaf aan dat mensen die in staat waren om empathisch en flexibel te reageren wanneer er druk vanuit de omgeving op hen werd uitgeoefend, een hoge emotionele intelligentie hadden. Niet alleen richting anderen overigens, maar met name ook naar zichzelf. Emotionele vaardigheden blijken voor lichamelijk welbevinden en succes in werk namelijk belangrijker te zijn dan rationele. Het goede nieuws is: je bent niet met een bepaalde hoeveelheid geboren, deze is te trainen. In deze dagworkshops ga je praktisch aan de slag – met oefeningen uit de martial arts –  om je emotionele intelligentie te versterken. En dat is handig: je komt zelfverzekerder over, past je makkelijk aan en herstelt sneller van stresssituaties. Wil jij ook dat het leven je gewoonweg wat makkelijker afgaat? Doe dan mee!

Informatie 25 februari: ken jezelf, ken de ander. 

Leer door verschillende kleine Tai Chi Chuan oefeningen, met en zonder een partner, je lijf beter kennen. Ontdek in kleine oefeningen je lijf zodat je kleine verschillen bij jezelf kunt opmerken. Door je handen vervolgens op het lichaam van de ander te brengen (bv pols tegen pols), kun je ook bij de ander voelen en ervaren waar hij of zij spanning vasthoudt. Door elkaar feedback te geven op wat jullie beiden ervaren ontstaat de mogelijkheid deze spanning los te laten of aanpassingen in je lijf te doen. We kunnen hierbij attributen inzetten om zo nog beter te ervaren wat er gebeurt in je lijf. Of korte (fysieke) meditaties om nog meer rust te vinden in jezelf.

Geschikt voor: iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, beginnende taichi cursisten. En mensen die met mensen werken.

Speeldata: zaterdag 25 februari
Tijden: 09.30 tot uiterlijk 16.30 uur
Prijs: 125 euro (korting mogelijk)

€125