Reguliere
lessen

Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan is van oudsher een Chinese krijgskunst. In de lessen werken we niet met de kracht van wapens maar met de kracht en beheersing van energie. Leer ‘bij jezelf te komen’ zodat je stabiel en ontspannen leert staan en bewegen. Interactie maakt deze lessen uitdagend, probeer dan maar eens zacht en alert te zijn (en te blijven)!

Trainer: Mark
Lestijd: di 19.15 uur / do 19.15 uur

QiGong

Qigong is meditatie in beweging en streeft naar harmonie tussen lichaam en geest. Het is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan rust, eenvoud en regelmaat. De bewegingen die op aandachtige, vloeiende, ontspannen wijze staand worden uitgevoerd. Door het jaar heen werken we met verschillende sets Qigong bewegingen zodat de lessen lekker afwisselend blijven.

Trainer: Mark
Lestijd: di 20.30 uur

Lu Jong Yoga

Lu Jong is een Tibetaanse yoga vorm welke je lichaam laat transformeren door de subtiele lichaamskanalen te openen en lichaamsbewustzijn te vergroten. De Lu Jong bewegingen zijn anders dan de Indiase yogahoudingen, maar je voert ze wel grotendeels zittend uit. Door de druk van eigen spierkracht op bepaalde punten in het lichaam kunnen blokkades worden opgeheven.

Trainer: Xandra
Lestijd: ma 19.15 uur

yoga nidra

Yoga Nidra is een fijne vorm van meditatieve yoga die door iedereen kan worden beoefend en waarmee je tot diepe ontspanning komt. Tijdens de les bevind je je in een liggende houding (savassana). In een geleide meditatie word je door de vijf lagen van het zelf begeleid. Dit bevorderd een rustgevende staat van bewustzijn.

Trainer: Xandra
Lestijd: ma 20.30 uur

Tai Chi wapens

Tai Chi als zelfverdedigingsvorm is te versterken door een wapen in je handen te houden. Voor het lichaam is er daardoor ineens iets verandert in het spiergevoel en -gebruik en de proprioceptie (het lichaamsbewustzijn). We werken met dolk, kort zwaard en de waaier. Oefenen met anderen maakt deze vorm interactief en speels.

Trainer: Mark
Lestijd: do 20.30 uur

Flow arts

Bij Flow Arts is de kunst van het blijven bewegen, in flow komen en blijven. Wij werken met de vormen die het dichtst aan liggen tegen martial arts; spelen met (licht)zwaarden, touw, ropedart, spinning met (contact)stokken en sabels. Daag jezelf uit om patronen aan te leren om er vervolgens mee te gaan spelen.

Trainer: Mark
Lestijd: momenteel niet ingepland

INDIVIDUELE LESSEN

Alle lessen die we aanbieden in het reguliere lesprogramma kun je ook individueel boeken. Hoewel het een behoorlijke investering lijkt is het wellicht net wat je nodig hebt. Drie kwartier aandacht voor jou zodat je je lichaam nog beter leert kennen of ontdekken hoe oefeningen aangepast kunnen worden aan jouw lijd. De investering meer dan waard!

Zowel Mark als Xandra bieden individuele lessen aan.
Prijs: € 55,- per 45 min / € 250,- voor een vijf-strippenkaart.