Workshops

Clown & coaching

LEEFens kunst met Femmy Hoolsema

Femmy neemt je mee met de Clown als LEEFens kunst. Als mens, clown, integratief coach en ervaringsdeskundige is het haar missie mensen zichzelf laten voelen. Wil je ook eens proeven aan het voelen, delen en spelen met jouw innerlijke delen? Ben je nieuwsgierig naar de clown in je zelf? Speel je eigen ups en clowns in het CLOWN EN COACHINGSWEEKEND op2 en 3 december.

Meer lezen of een vraag stellen kan via deleefschool.nl

clownerie

Clownerie Ton Kurstjens

Ton verzorgt op 10 december een ééndaagse Clownsproeverij met veel clownstechnieken en oefeningen zodat jij op een speelse manier kennis kunt maken met de bijzondere, en voor hem kinderlijk-magische wereld van het clownen. 

Via de website clownerie.nl lees je meer.

 

Playful Inquiry

Playful Inquiry

Aan de slag gaan met je lichaam of expressie te geven zonder dat het ‘mooi’ hoeft te zijn voelt voor sommigen mensen spannend, omdat hebben geleerd hun authentieke expressie te onderdrukken, vooral wanneer deze als ‘te’ ervaren werden door anderen. We ‘hoorden’ in hun reactie op ons dat wij er niet mocht zijn. Niet de versie die we van nature waren in ieder geval. Wellicht enkel de maatschappelijke versie ervan. En dus pasten we ons aan. Verloren onze echte stem.

En nu hunkeren we ernaar juist die stem te horen, die ons naar de overkant van het onbekende kan leiden. Daarvoor verlangen we naar een omgeving waar we volledig mens mogen zijn, waar alle gevoelens er gewoon mogen zijn. In de ruimte die dan ontstaat kun je de wijsheid van het leven weer omarmen. Op deze manier wordt Playful Inquiry meer dan alleen een methode voor zelfleiderschap; het wordt een pad naar een ontspannen, authentiek en vervuld leven. Een leven dat volledig in alignment is met wie je werkelijk bent.   

Lees meer, schrijf je in en doe mee op 28 en 29 december. 

Springplank

naar liefde

Eendaagse ‘Springplank naar Liefde’ 

Op zaterdag 13 januari zullen Peter Winteraeken, Dennis Hardeman en Linda Rood een bijzondere inspirerende eendaagse komen verzorgen. Peter en Dennis zijn beide bekend van hun diepgaande kennis over een cursus in Wonderen. Linda is auteur van oa Het Ja-gevoel en ontwikkelaar van de Vragen naar vrijheid. Bij deze dag kunnen maximaal 25 personen aanwezig zijn.

PUShing HANDS

Workshop Tai Chi pushing hands

Erik Dreijer, Mydefence neemt je op 27 januari en 16 maart  van 13:00 tot 17:00 uur mee op een ontdekkingstocht in de push hands een workshop van ca.2 uur waarin de verschillende vormen behandeld worden parallelstand, fixed-step en moving-step. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten hoe gebruik ik mijn vaardigheid uit de vorm. Aansluitend; uitwisseling en spelen met push-hands… Schrijf je hier in.

fooling

 

Geef jouw solo-improvisatie een boost

Op de planning: Jonathan Kay laat je circa februari 2024 kennismaken met Fooling. De daad van ‘denken’ is volgens hem de meest directe en hardnekkige moordenaar van het improvisatietheater. Ga met Gevoel, niet met Denken. Kay ziet Fooling als inclusief, een manier om zowel de ‘echte’ wereld van het publiek als de ‘denkbeeldige’ wereld van het theater te betrekken. Hij neemt zijn publiek mee op een reis door de menselijke ervaring, waarbij hij gebruik maakt van paradoxen, waarbij hij losbandig is met de donkere en lichte aspecten van het leven.

Kijk op de website van Jonathan voor meer informatie 

creatief dynamisch coachen

Introductie ‘creatief dynamisch coachen’

Ben je coach en zou je graag minder praten en meer diepgaand coachen op creatieve wijze? Wil je mensen begeleiden middels tekenen, schilderen, boetseren en ensceneren? Wil je op een speelse luchtige manier leren coachen met voorwerpen, positie in de ruimte en metaforen? Kom naar de introductieworkshop op 2 maart van Marianne van Zetten en ervaar de kracht van creatief dynamisch coachen!

tai chi chuan

Masterclass TaiChi (dagworkshop) 

Tai Chi Chuan is meer dan alleen het lopen van een vorm. Alle (prachtige) bewegingen omvatten verschillende technieken, principes en toepassingen. Leren je je eigen lijf te gebruiken, verkennen en ontdekken. Ze zorgen voor mentale en fysieke uitdagingen en maken dat je langzaam maar zeker groeit en vooruitgaat. Zet alle technieken achter elkaar, bouw dit op een fundament van principes en je hebt een vorm die je kunt lopen om dit alles individueel te trainen. Mark geeft speciaal voor mensen die dieper op de materie in willen gaan dan tijdens een wekelijkse les kan af en toe workshops en masterclasses. Momenteel geen workshop gepland (ivm start jaaropleiding ‘stok’).